Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ημερομηνία πληρωμής αναστολών Δεκεμβρίου για το επίδομα 534 ευρώ

Εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής εργασίας το Δεκέμβριο, αφορά το επίδομα 534 ευρώ,  καθώς το ποσό που θα καταβληθεί, αντιστοιχεί στις ημέρες που δεν εργάστηκαν.

Αν ένας εργαζόμενος δεν εργάστηκε καμία ημέρα του Δεκεμβρίου, θα λάβει ολόκληρο το επίδομα το οποίο φτάνει τα 534 ευρώ.

 Σε αναμονή για το επίδομα 534 ευρώ οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων λόγω lockdown ενώ κλειστές με κρατική εντολή θεωρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσω click away.

Όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων που αφορούν στο εν λόγω επίδομα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, είναι η 31η Δεκεμβρίου, το οποίο σημαίνει πως ορισμένοι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα που τους αντιστοιχεί τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, θεωρούνται επίσης κλειστές και έτσι οι εργαζόμενοι στις εν λόγω επιχειρήσεις δικαιούνται και αυτοί την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου