Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο ΑΣΕΠ

 Το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ  «πέρασε» μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους και την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο που προβλέπει ετήσιο γραπτό διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο δημόσιο, στήριξε μόνον η ΝΔ, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου ΑΣΕΠ που αναφέρονται στον γραπτό διαγωνισμό, διερωτήθηκε εάν είναι σοβαρή η κριτική της αντιπολίτευσης. «Λέτε ναι ή όχι στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό; Αυτό που επιτυγχάνει το νομοσχέδιο είναι η θέσπιση ενιαίου πανελλαδικού διαγωνισμού που αντικαθιστά την πραγματικότητα του 97% των προκηρύξεων, σε αυτό τι λέτε; Είναι καλό ή κακό; Εσείς λέτε ότι προϋπάρχει τέτοια ρύθμιση αλλά δεν εφαρμόζεται και το καταψηφίζετε αν και συμφωνείτε. Είναι σοβαρή αυτή η τοποθέτηση;». Επεσήμανε δε, ότι επιταχύνεται η διαδικασία για την πραγματοποίηση των προσλήψεων από την στιγμή που θα εκδοθούν οι πίνακες επιτυχόντων.

Για ένα νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα είχε μιλήσει νωρίτερα ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που προώθησε προς ψήφιση το νομοσχέδιο στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου