Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Συνταξιούχοι: Νέες πληρωμές μέχρι το Δεκέμβριο για τα αναδρομικά

Tο υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει  έως το τέλος του έτους για τα αναδρομικά σε συμπληρωματική καταβολή  στην ειδική κατηγορία χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι έλαβαν μικρότερα ποσά ή δεν πληρώθηκαν.

Νέα εφαρμογή έθεσε σε λειτουργία ο e-ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να δει και να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων» και να δει το ακριβές ποσό για τα αναδρομικά που έλαβε ή θα λάβει. Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (http://www.efka.gov.gr)

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη συμπληρωματική αποπληρωμή αναδρομικών έως το τέλος Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους που έλαβαν μικρότερο ποσό οφειλόμενων αναδρομικών από αυτό που δικαιούνται.

Οσοι έλαβαν για πρώτη φορά τη μηνιαία σύνταξή τους εντός της περιόδου Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 έλαβαν ή θα λάβουν με την πληρωμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τμήμα των αναδρομικών που δικαιούνται και θα λάβουν το υπόλοιπο στη συμπληρωματική πληρωμή που θα έρθει σε δεύτερο χρόνο και έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, συνταξιούχος που πληρώθηκε πρώτη φορά τη σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2016 έλαβε αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2016. Του οφείλονται οι μήνες Ιούλιος - Δεκέμβριος 2015, τους οποίους θα λάβει σε δεύτερη πληρωμή έως 31/12.

Οσοι πληρώθηκαν για πρώτη φορά τη σύνταξή τους μετά τον Μάιο του 2016 αλλά είχαν υποβάλει αίτηση νωρίτερα δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά τώρα. Εφόσον είχαν τις αντισυνταγματικές περικοπές και δικαιούνται αναδρομικά, θα λάβουν το συνολικό ποσό που δικαιούνται σε επόμενη πληρωμή και έως 31/12.

Με πληροφορίες από Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου