Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Έπέκταση και το 2021 για την επιστρεπτέα προκαταβολή - εξετάζεται παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την πανδημία,  Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, επέκταση, επιστρεπτέα προκαταβολή, και το 2021. 

Στον 5ο κύκλο (τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα και έως τις 30 Νοεμβρίου) θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ, την ανατολή για 75 ημέρες της πληρωμής των επιταγών, την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, το πρόγραμμα «Γέφυρα», και τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων.

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. 

Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή. Για αυτό το χρονικό διάστημα, καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναλογικά, και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους ενώ εξήγγειλε έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους.

Αναφορικά με το μέτρο των αναστολών για το μήνα Νοέμβριο, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα 800 ευρώ ξεκίνησε το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Ειδικότερα, εργοδότες και εργαζόμενοι στις κλειστές βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις υποβάλουν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ τις υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 15/11 έως και 24/11 και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί από 27/11/2020 έως και 3/12/2020.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση ή μείωση των τελών κυκλοφορίας, με δεδομένο ότι πάρα πολλά αυτοκίνητα βρίσκονται σε ακινησία εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, ο κ. Σταϊκούρας αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μόνο όταν υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέφερε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να «πιάνουν τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου