Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Πώς θα είναι το νέο σύγχρονο και ψηφιακό ΑΣΕΠ καθώς το Μάιο προβλέπεται να γίνει η ηλεκτρονική υποβολή αιτηµάτων για προσλήψεις από όλους τους φορείς του ∆ηµοσίου (υπουργεία, δήµους, περιφέρειες κ.λπ.). Ακολουθεί η επεξεργασία των αιτηµάτων από το υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εγκρίνει τις σχετικές πιστώσεις.

Μετά τις δεδοµένες προσλήψεις, όπως είναι π.χ. όσοι αποφοιτούν από την Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης ή από τις Σχολές της Αστυνοµίας, ακολουθούν οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση, όπως για παράδειγµα οι προσλήψεις στις Ενοπλες ∆υνάµεις τα επόµενα χρόνια, που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, µε ένα σύστηµα που εξελίσσεται διαρκώς τεχνολογικά, µε τη χρήση συγκεκριµένων αλγορίθµων, το υπουργείο Εσωτερικών µελετά ποια από τα αιτήµατα για προσλήψεις µπορούν να ικανοποιηθούν µέσω της κινητικότητας, µέσα δηλαδή από τη µετακίνηση ενός δηµόσιου υπαλλήλου από άλλη υπηρεσία. Προσεχώς, µάλιστα, εξετάζεται το σύστηµα αυτό να βελτιωθεί µε τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοηµοσύνης (ΑΙ).

Η τελευταία αυτή εξέταση θα γίνεται µε την αξιοποίηση καθηγητών από τα πανεπιστηµιακά τµήµατα Ψυχολογίας της χώρας, µε το ΥΠ.ΕΣ. να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηµατοδότηση για το στάδιο αυτό µέσω της Γενικής Γραµµατείας Ερευνας και Τεχνολογίας. Οι δε ερωτήσεις που αφορούν στα γνωστικά πεδία προκύπτουν κατόπιν κλήρωσης µε ειδικό λογισµικό από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαρτίζουν την Τράπεζα Θεµάτων, την ευθύνη της οποίας έχει το ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου