Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Αναρτάται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο αναρτάται εντός της ημέρας σε δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ 

Η κυριότερη αλλαγή που εισάγει το νομοσχέδιο είναι η διενέργεια ενός ετήσιου γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού, μέθοδος που -σύμφωνα με το υπουργείο- θα ενισχύσει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ταχύτητα στη διαδικασία επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για ένα δεκαπενθήμερο και στη συνέχεια, αφού εξετασθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις που θα διατυπωθούν, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του έτους.

Με στόχο την -όσο το δυνατόν- ευρύτερη αποδοχή των αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο, προηγήθηκε διάλογος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τους εκπροσώπους κομμάτων, θεσμικών φορέων, την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αλλά και της νέας γενιάς.

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου, σε επίπεδο κατευθυντηρίων γραμμών, ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και στην επιστημονική επιτροπή που το συνέταξε συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ και η γγ Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, δίνοντας το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση, δήλωσε οτι ο κύριος στόχος των μεταρρυθμίσεών μας είναι ένα σύγχρονο κράτος, αποτελεσματικό, φιλικό στην κοινωνία, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου