Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Έρχονται αυξήσεις μισθών και νέες προσλήψεις ΑΣΕΠ

Από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα,  θα δουν αυξήσεις μισθών τόσο από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ανάσα που θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες,  θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, ειδικά όσοι πλήρωναν την έκτακτη εισφορά με βάση τα ακαθάριστα έσοδα και όχι με βάση τα κέρδη τους. Οι τελευταίοι βέβαια θα δουν το όφελος με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης το προσεχές καλοκαίρι.

Παράλληλα σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, οι τέσσερις στους πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι, για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Στο κομμάτι των προσλήψεων, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στη Διαύγεια η προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 370 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με διάρκεια τρία έτη και δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου