Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα χορηγηθεί στους γονείς μαθητών η άδεια ειδικού σκοπού

Ήδη  σε ισχύ για τους  τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών του γυμνασίου η άδεια ειδικού σκοπού ενώ επεκτείνεται και για τους γονείς των μαθητών Δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού χορηγείται υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για όλο το διάστημα που διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί νέα ρύθμιση.

Η εναλλακτική λύση της άδειας ειδικού σκοπού ενεργοποιείται σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η απασχόληση των γονέων με τηλεργασία.

Η φόρμουλα της άδειας ειδικού σκοπού προβλέπει άδεια τριών ημερών και μια ημέρα ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες.

Οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Αν έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό ότι, κατά την τέταρτη μέρα του ανωτέρω σχήματος, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου